понеділок, 21 лютого 2022 17:05

У Росії істерично відреагували на заяву Зеленського про "ядерну державу Україну"

У Росії істерично відреагували на заяву Зеленського про "ядерну державу Україну"
Шойгу повідомив Путін про загрозу повернення в Україну ядерного статусу. Фото: Reuters

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу вважає, що заява президента Володимира Зеленського про бажання повернути Україні статус ядерної держави "дуже небезпечна".

Про це він сказав на засіданні Ради безпеки у Росії щодо ситуації на Донбасі 21 лютого, передає Gazeta.ua.

За словами Шойгу, Україна може отримати ядерну зброю нібито від Німеччини. І на наявні в Україні носії та зброя "спокійно стане", стверджує росіянин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін погрожує ядерною зброєю

Шойгу вважає, що українська держава має більші можливості у питанні ядерної зброї, ніж в Ірану та Північної Кореї.

"Це дуже небезпечно з кількох причин. За довгі роки радянської влади та перебування у складі Радянського Союзу там були створені можливості щодо створення такої зброї та її носіїв. Якщо згадати, що ядерна зброя знаходиться на території Німеччини, то тут (в Україні. - Gazeta.ua) вона може з'явитися на тих носіях, які сьогодні вже є. Тобто є обладнання, технологія, фахівці. Є можливості набагато більші, ніж в Ірану та Північної Кореї...", - сказав Шойгу.

Також не обійшлося без пропагандистських наративів у промові російського посадовця. Шойгу загадав про "націоналістичні батальйони по всій Україні, які мають радикальні погляди і заклики". Вони нібито контролюють ситуацію у низці регіонів України, зокрема на Луганщині та Донеччині.

19 лютого на Мюнхенській безпековій конференції Володимир Зеленський заявив про намір скликати зустріч гарантів Будапештського меморандуму 1994 року. За його словами, якщо переговори не відбудуться, Україна отримає "повне право вважати", що документ не працює і всі рішення, закріплені в ньому, в тому числі стосовно відмови від ядерної зброї, "були поставлені під сумнів".

Засідання Ради безпеки РФ, яке проводив президент країни-агресора Володимира Путін і яке транслюють "онлайн" російські ЗМІ, відбулося 5 год. тому. Про це свідчить годинник на руці Сергія Шойгу. У кадр потрапив час на годинниках - 12:47. Офіційна онлайн-трансляція засідання почалася близько 17:00 по Москві, близько 16:00 по Києву.

Метою засідання Путін назвав "визначити кроки щодо Донбасу" і заявив, що Україна готує "каральну операцію".

Зараз ви читаєте новину «У Росії істерично відреагували на заяву Зеленського про "ядерну державу Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі