середа, 15 травня 2024 11:31

У РНБО висловилися про заяви Путіна щодо переговорів

У РНБО висловилися про заяви Путіна щодо переговорів
Володимир Путін блефує. Фото: ОП

У Центрі протидії дезінформації РНБО прокоментували заяви російського диктатора Володимира Путіна китайським медіа про готовність до переговорів

Він намагається використати активізацію бойових дій на Харківщині як важіль для шантажу, йдеться у повідомленні.

Путін сказав, що РФ підтримує мирний план Пекіна. Він пропонує початок переговорів по нинішній лінії фронту, тобто без виведення військ.

"Водночас глава Кремля закликає до "гарантій безпеки Москві", нагадує про "Стамбульські угоди", якими нібито "обманули Росію", натякаючи на готовність до розширення наступальних дій", - пишуть у ЦПД.

Путін також намагається сподобатися Пекіну, використовуючи антизахідну риторику.

"Заяви РФ про наступ на великі міста України є блефом. У Росії є ресурси лише для обмежених наступальних операцій у прикордонні України. Перемовини потрібні агресору не для досягнення миру, а щоб виграти час для накопичення сил", - кажуть у РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни створюють на Харківщині буферну зону - ISW

Російський диктатор Володимир Путін напередодні візиту до Китаю поскаржився на санкції та повторив наративи щодо повномасштабної війни проти України.

Путін дав письмове інтерв'ю китайському інформаційному агентству "Сіньхуа", у якому знову зажадав гарантій для РФ, передає сайт Кремля.

Зараз ви читаєте новину «У РНБО висловилися про заяви Путіна щодо переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі