вівторок, 24 травня 2022 11:00

Спецтема: Війна Росії проти України

У Придністров'ї новий "теракт". Звинуватили силовиків Молдови

У Придністров'ї новий "теракт". Звинуватили силовиків Молдови
Придністров'я - територія Молдови, окупована проросійською ПМР. Фото: УНІАН

У невизнаному Придністров'ї заявили про підпал військкомату в Тирасполі в ніч на 13 травня.

В організації нібито теракту звинуватили молдовських силовиків, пише NewsMaker.

23 травня "міністерство" ПМР опублікувало сюжет під назвою "Диверсія і теракт в Тирасполі" про спільне "розслідування" різних силових структур Придністров'я.

У ньому стверджувалося, що військкомат у Тирасполі підпалили за завданням людини, пов'язаної із "силовою структурою Молдови". Про це в сюжеті розповів виконавець підпалу, якого подають як громадянина Молдови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує ракетний удар по Придністров'ю - розвідка

Його затримали 18 травня в Тирасполі. Чоловіку загрожує до 20 років ув'язнення.

Також у відео сказано, що той самий "куратор" займався організацією фотозйомок за участю чоловіків у формі російських військових. Також просив знайти військовослужбовця з оперативної групи російських військ у Придністров'ї для того, щоб отримати необхідну йому інформацію.

Придністров'я - територія Молдови, окупована проросійською ПМР.

Провокації в Придністров'ї здійснила федеральна служба безпеки Росії для відкриття додаткового фронту в Одеській області. За задумом, така ситуація змусить українську армію перетягнути сили в цьому напрямку, послабивши їх у Миколаївській області, за даними РНБО.

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що атаки в невизнаному Придністров'ї пов'язані з протиборчими силами всередині регіону, які "зацікавлені в дестабілізації ситуації".

Зараз ви читаєте новину «У Придністров'ї новий "теракт". Звинуватили силовиків Молдови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі