вівторок, 26 квітня 2022 16:38

Президентка Молдови відповіла, хто пов'язаний із вибухами в невизнаному Придністров'ї

Президентка Молдови відповіла, хто пов'язаний із вибухами в невизнаному Придністров'ї
Президентка Молдови Майя Санду відповіла, хто пов'язаний із вибухами у невизнаному Придністров'ї. Фото: facebook.com/maia.sandu

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що атаки в невизнаному Придністров'ї пов'язані з протиборчими силами всередині регіону, які "зацікавлені в дестабілізації ситуації".

Про це вона оголосила після засідання Найвищої ради безпеки 26 квітня, передає РБК й молдовське видання NewsMaker.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни застосували зброю, яка призводить до тотальних руйнацій і загибелі цивільних - Денісова

"За нашою інформацією, спроби ескалації пов'язані із силами всередині Придністров'я, які виступають за війну й зацікавлені в дестабілізації ситуації. Проте ми продовжуємо збирати інформацію", - сказала вона на брифінгу.

Придністров'я - територія Молдови, окупована проросійською ПМР.

25 квітня в Тирасполі обстріляли будівлю так званого міністерства держбезпеки невизнаного Придністров'я. За попередніми даними, стріляли з ручного протитанкового гранатомета.

Міністерство внутрішніх справ невизнаної Придністровської Молдавської Республіки стверджує, що в селищі Маяк Григоріопольського району вранці 26 квітня підірвали радіоцентр "Маяк". Станом на 9:00, стверджують у відомстві, було відомо про виведення з ладу "двох найпотужніших антен".

Згодом заявили про третю атаку на території так званої республіки. Цього разу нібито атакували військову частину в районі села Паркани.

Зараз ви читаєте новину «Президентка Молдови відповіла, хто пов'язаний із вибухами в невизнаному Придністров'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі