пʼятниця, 04 лютого 2022 14:43

У Польщі сенатори прийняли резолюцію на підтримку України

У Польщі сенатори прийняли резолюцію на підтримку України
У Польщі оголосили про підтримку України. Фото: Pexels

Сенат Польщі одноголосно проголосував за резолюцію на підтримку України.

У ній йдеться про політичну та фінансову підтримку України, постачання зброї та участь сил НАТО у навчанні української армії, повідомляє Gazeta Prawna.

"Сьогодні, коли Україні стоїть перед смертельною небезпекою – загрози чергового вторгнення – особливо важливо, аби влада Республіки Польща безумовно підтримували нашого сусіда. Не може бути безпечної Польщі без незалежної України. Вільна Україна є одним з гарантів незалежності Польщі", - йдеться у резолюції.

Сенатори вказали, що Росія концентрує війська на кордонах України для дестабілізації Європи. Є ризик вибуху найбільшого конфлікту з часів Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає від Польщі зенітно-ракетні комплекси Piorun

"Сенат Республіки Польща висловлює водночас впевненість, що діалог з Російською Федерацією можливий. Проте він не може відбуватися в ситуації військового шантажу, порушення засад непорушності кордонів в Європі та гібридних атак на демократичні інституції. Умовою діалогу є виведення російських військ з територій поблизу українського кордону", - вказали в резолюції.

Польща вирішила надати Україні зброю для захисту від російської агресії, заявив голова Бюро нацбезпеки Польщі Павел Солох на брифінгу 31 січня. Ідею підтримав президент Польщі Анджей Дуда.

Рішення передали на опрацювання міністра оборони Маріуша Блащака.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі сенатори прийняли резолюцію на підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі