вівторок, 01 грудня 2009 10:02

У Нігерії бандити напали на судно з українцями

У Нігерії бандити напали на судно з українцями

30 листопада в Нігерії бандити атакували балкер "Silvretta" з українсько-російським екіпажем, повідомляє "Морской Бюллетень".

Балкер Silvretta лежав у дрейфі в 20 милях від Лагосу.

9 нігерійських бандитів підпливли на човнах і, залякуючи екіпаж пострілами, висадилися на судно. Сильно побивши деяких моряків, пірати пограбували корабель і через дві години його залишили.

Балкер Silvretta - дедвейт 29721 тонна, спорудження 2003, прапор Швейцарія, оператор Suisse-Atlantique Societe de Nav. Maritime S.A. Лозанна. Російсько-український екіпаж - 23 людини.

Сомалійські пірати захопили грецьке судно Maran Centaurus з 28 моряками на борту, серед яких двоє українців. За даними грецької влади, серед членів екіпажу 16 філіппінців, 9 греків, 2 українців і один громадянин Румунії.

Наразі у полоні в сомалійських піратів знаходиться судно " Аріана " з 24 українцями на борту. Воно було захоплене 2 травня цього року на північний захід від Сейшельських островів в Індійському океані. Балкер йшов з Бразилії на Близький Схід з вантажем 35 тис. тонн сої.

26 листопада пірати заявили, що звільнили захоплене ними судно "Аріана", проте в МЗС України цю інформацію не підтвердили.

Зараз ви читаєте новину «У Нігерії бандити напали на судно з українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі