неділя, 19 червня 2022 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС спрогнозували, коли Путін може оголосити мобілізацію

У МВС спрогнозували, коли Путін може оголосити мобілізацію
Через регіональні вибори 11 вересня в РФ президент Володимир Путін не наважиться оголосити про мобілізацію. Фото: Генштаб ЗСУ

Президент Російської Федерації Володимир Путін навряд офіційно оголосить про мобілізацію.

І хоч ситуація на фронті складна, але Збройні сили України її контролюють. Про це розповів в етері національного марафону радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, передає Gazeta.ua.

За його словами, через регіональні вибори 11 вересня у РФ Путін не наважиться оголосити про загальну мобілізацію.

"І ці вибори для Путіна є дуже важливими, тому що вони є вотумом довіри до його політики, вони будуть проходити під гаслом: "Ми стали гірше жити, але ми будуємо велику країну"... Росіяни хочуть бачити цю війну по телевізору, тому навряд чи можна очікувати, що Путін оголосить мобілізацію", - сказав Денисенко.

Він зазначив, що подальші події розвитку на фронті залежатимуть як раз від залучення росіянами додаткових людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни просунулися в Сіверськодонецьку, але незабаром матимуть великі втрати - ISW

"Ситуація дуже складна, особливо на Сіверськодонецькому напрямку, але контрольована. Зараз ми можемо говорити про те, що росіяни фактично не мають просувань на ключових для себе напрямках", — розповів Денисенко.

Радник додав, що окупанти цієї ночі знову намагалися вийти на трасу "Бахмут - Лисичанськ", але цього разу їм це також не вдалося, ЗСУ їх відбили. І у самому Сіверськодонецьку особливих проривів немає.

"Але ситуація складна і на півночі Харківщини, тому що росіяни намагаються наблизитись до Харкова і знову перетворити його на прифронтове місто", - зазначив Денисенко.

Втрати російських окупантів в Україні на 19 червня становлять 33 600 осіб. За останню добу українські військові ліквідували 250 загарбників. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Запорізькому напрямках.

У Росії жінкам пропонують вступити на військову службу за контрактом. Водночас вони не можуть перебувати в запасі.

Зараз ви читаєте новину «У МВС спрогнозували, коли Путін може оголосити мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі