четвер, 27 червня 2019 23:42

У літаку, який супроводжував президента, знайшли кокаїн

У літаку, який супроводжував президента, знайшли кокаїн
Наркотики знайшли, коли військовий літак, що супроводжував президента Болсонару, здійснив транзитну посадку в Севільї. Фото: ВВС

На одному з військових літаків, які супроводжували президента Бразилії Жаїра Болсонару на саміт G20 в Осаці, знайшли 39 кілограмів кокаїну.

Наркотики виявили під час транзитної посадки в Севільї (Іспанія), в багажі одного з членів екіпажу, пише ВВС.

Усього вилучили 37 упаковок з кокаїном. Чоловіка затримали.

Ним виявився 38-річний сержант Мануель Сільва Родрігес. Його літак повинен був супроводжувати президента Болсонару на зворотньому шляху з саміту "Великої двадцятки".

Віце-президент Бразилії Амілтон Моуран заявив, що затриманий був професійним наркокур'єром.

"Судячи з того, скільки при ньому було наркотиків, він не просто придбав їх на вулиці і повіз із собою. Він був, скажімо так, професійним наркокур'єром", – сказав віце-президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наркоторговців взяли з кокаїном на $25 млн

Президент Жаїр Болсонару вимагає для затриманого сержанта найсуворішого покарання. Він назвав ситуацію, що склалася, неприйнятною і поставив вимогу, аби міністерство оборони в усьому співпрацювало зі слідством.

Родрігеса арештували за рішенням іспанського суду без права звільнення під заставу. З'ясувалося, що раніше він супроводжував трьох бразильських президентів у 29 міжнародних поїздках.

Поліція з'ясовує, чи була Іспанія кінцевою точкою маршруту наркотиків.

У квітні українські поліцейські затримали 5 громадян Туреччини та азербайджанця за причетність до контрабанди наркотиків у країни Європейського Союзу. Вилучили 300 кг героїну.

Їх орієнтовна вартість — $25 млн.

Зараз ви читаєте новину «У літаку, який супроводжував президента, знайшли кокаїн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі