середа, 07 лютого 2018 23:47

У Латвії затримали російського шпигуна

У Латвії затримали російського шпигуна
Громадянин Латвії збирав інформацію про військові об'єкти за завданням РФ. Фото: belvpo.com

У Латвії затримали чоловіка за підозрою в зборі інформації про військові об'єкти та про ситуацію латвійсько-російської прикордонної зони за завданням спецслужб РФ.

"Нещодавно затриманий поліцією безпеки громадянин Латвії, підозрюваний в шпигунстві на користь Росії, за завданням російських спецслужб збирав відомості про військові об'єкти Національних збройних сил (НЗС) і про ситуацію в латвійсько-російській прикордонній зоні. В інтересах слідства більш детальна інформація поки не надається" , - пише портал LSM.lv.

У поліції безпеки пояснили, що російські спецслужби як і раніше зацікавлені в отриманні розвідувальної інформації, надати яку може тільки людина, що знаходиться поблизу об'єктів, які цікавлять спецслужби і періодично здійснює за ними візуальне спостереження. Тому РФ продовжує вербувати жителів Латвії.

Поліція безпеки закликає латвійців, яких під час їх перебування за кордоном намагалися завербувати іноземні спецслужби, повідомляти про це в органи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мене тричі вербували співробітники КДБ" - телеведучий Юрій Макаров

Міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс зазначив, що активність іноземних спецслужб в Латвії в останні роки все більше зростає з урахуванням загальної ситуації безпеки в країнах Балтії. За його словами, інтерес іноземних спецслужб викликає збільшений контингент НАТО в Латвії.

25 червня 2017 року в Одеській обл. викрили російського шпигуна Ігоря Ткаченка на прізвисько "Зима". Він намагався вербувати офіцерів СБУ. Зібрану інформацію чоловік передавав через в.о. Генконсула РФ в Одесі Євгена Шульцева.

Зараз ви читаєте новину «У Латвії затримали російського шпигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі