пʼятниця, 31 травня 2019 12:15

У КНДР стратили дипломатів після невдалих перемовин із Трампом

У КНДР стратили дипломатів після невдалих перемовин із Трампом
Чиновників стратили після провальних переговорів з Трампом. Фото:image.zn.ua

Спрецпредставника КНДР у перемовинах щодо США Кім Хьок Чхоля стратила влада країни.

Зробили це після провалу зустрічі у В'єтнамі з президентом США Дональдом Трампом, пише південнокорейська газета The Chosun Ilbo.

Зазначається, що Кім Хьок Чхоля розстріляли у березні разом зі ще 4 дипломатами, які брали участь у підготовці саміту. Їх звинуватили у шпигунстві на користь США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин приїхав у Росію на бронепоїзді

Постраждали й інші члени делегації, зокрема Кім Йон Чхоля відправили до виправних таборів. Його вважали правою рукою лідера КНДР Кім Чен Ина. Також до в'язниць потрапили перекладач Кім Чен Ина та ще одна представниця делегації.

Водночас дісталось і рідній сестрі лідера КНДР – Кім Йо Чжон. За словами джерел, після саміту у В'єтнамі вона перестала з'являтись на публіці.

Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) підтвердило, що у Північній Кореї були проведені військові навчання з випробуванням далекобійних реактивних знарядь і тактичної керованої зброї.

Зараз ви читаєте новину «У КНДР стратили дипломатів після невдалих перемовин із Трампом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі