неділя, 01 жовтня 2023 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

У КНДР прокоментували дружбу з Росією та висловилися про війну в Україні

У КНДР прокоментували дружбу з Росією та висловилися про війну в Україні
У КНДР звинуватили НАТО у війні в Україні. Фото: РосЗМІ

Заступник міністра закордонних справ КНДР Ім Чон Іль назвав стосунки між Північною Кореєю і Росією "потужною фортецею" для збереження миру і стримування військових загроз з боку "імперіалістів".

Він заявив, що це США вороже ставляться до "традиційної дружби" між Росією та Північною Кореєю, передає Yonhap.

"Нещодавно США безпідставно назвали розвиток добросусідських відносин між двома країнами порушенням резолюцій ООН і міжнародного права, намагаючись створити у світової громадськості хибне враження, що співпраця КНДР і Росії становить загрозу глобальному миру та безпеці", - сказав Ім.

Чиновник назвав це "яскравим вираженням орієнтованого на гегемонію США способу мислення, заснованого на логіці конфронтації у стилі холодної війни".

Віцеміністр заявив, що "конфронтаційні кроки" Заходу підштовхнули відносини між його країною та Росією до "вершини розвитку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія досі домовляється про зброю з КНДР

"Відносини КНДР і Росії виходять на новий високий етап відповідно до стратегічного рішення вищого керівництва двох країн. Вони служать могутньою фортецею і стратегічним опорним пунктом для збереження миру і для стримування свавілля імперіалістів, військових загроз і втручання", - заявив він

Ім сказав, що НАТО стає все більш і більш "небезпечним". Заявив, що саме Альянс є "організатором української кризи".

"Трикутний військовий альянс США - Японія - Південна Корея, який явно виявив ворожість до КНДР та її сусідніх країн, і НАТО, організатор української кризи, ставлять під загрозу міжнародний порядок, заснований на принципу статуту ООН і становить серйозну загрозу глобальному миру та безпеці", - підсумував чиновник.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден уже застеріг Російську Федерацію від отримання зброї з Ірану та КНДР для використання її у війні проти України. Це стане порушенням численних резолюцій Радбезу ООН, заявив американський лідер під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, йдеться у повідомленні Білого дому.

Путін змушений принижуватися зустріччю з диктатором КНДР замість того, щоб диктувати умови світу. Таким чином президент РФ показує свою слабкість. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У КНДР прокоментували дружбу з Росією та висловилися про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі