четвер, 29 серпня 2024 21:53

У Китаї бояться застосування західної зброї по Росії

У Китаї бояться застосування західної зброї по Росії
У Китаї знову закликали до деескалації. Фото: mfa.gov.cn

У Китаї заявили про стурбований отриманням Україною дозволу на застосування західної зброї по Росії.

Речник МЗС КНР Лінь Цзянь заявив про стурбованість високою ймовірністю подальшої ескалації та розширення "української кризи", передає "Укрінформ".

На брифінгу його спитали, що саме викликає занепокоєння Китаю у ситуації з можливістю застосування Україною західної зброї по РФ. Також попросили прокоментувати масоване застосування окупантами іранських дронів та північнокорейських ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї знов заговорили про важливість переговорів між Україною і РФ

"Наразі існує широке занепокоєння високою імовірністю подальшої ескалації та розширення кризи. У міжнародному співтоваристві вважають пріоритетом деескалацію ситуації, тому Китай закликає всі сторони уникати розширення зони бойових дій, утримуватись від ескалації та провокацій, що можуть призвести до розширення конфлікту", - відповів на це Лінь.

Урядовець додав, що всім слід зберігати спокій, проявляти стриманість та уникати дій, які можуть призвести до ще більшого загострення ситуації.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оприлюднив результати переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним, лідером Китаю Сі Цзіньпіном і кандидатом в президенти США Дональдом Трампом. Доповідь за підсумками зустрічей він надсилав президентові Європейської Ради Шарлю Мішелю. Короткий звіт Орбан опублікував на своєму сайті.

Тим часом на тлі запровадження останнього пакета санкцій США стало фактично неможливо здійснювати прямі платежі з Китаю в Росію. Навіть із використанням юаня. Російська Федерація має труднощі щодо фінансових операцій із великими торговими партнерами.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї бояться застосування західної зброї по Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі