середа, 12 жовтня 2022 09:00

Спецтема: Війна Росії проти України

У Грузії для росіян встановили дорожні знаки без цензури – куди направляють
5

У Тбілісі росіян на дорожніх знаках посилають "нах*й"
Фото: obozrevatel.com
У Тбілісі росіян на дорожніх знаках посилають "нах*й"
У Тбілісі росіян на дорожніх знаках посилають "нах*й"
У Тбілісі росіян на дорожніх знаках посилають "нах*й"
У Тбілісі росіян на дорожніх знаках посилають "нах*й"

На вулицях столиці Грузії Тбілісі з'явилися дорожні знаки для росіян, які приїхали після оголошення часткової мобілізації у Росії.

Громадян країни-окупанта на вказівниках закликають йти в напрямку російського корабля. Відповідні вказівники помітили біля доріг, на банерах та картах. Фотографії в мережі поширили очевидці, пише Оbozrevatel.

Біля інших дорожніх знаків, підземних переходів тощо невідомі розмістили лаконічне звернення до росіян "До Росії нах*й". Щоб "гості" міста не переплутали напрямок, його позначили стрілкою.

Містяни, котрі не раді приїзду росіян, роздрукували великі наліпки, які розмістили в людних місцях. Водночас жодних інших банерів чи вказівок російською мовою в місті не видно. Усі знаки та афіші перекладені грузинською та англійською мовами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це якийсь сюрреалізм" – Ніно Катамадзе про росіян, які втікають у Грузію

Грузини не вперше проганяють громадян Росії зі своїх земель. Днями у Тбілісі відбулася акція протесту, на якій містяни кричали: "Росіяни, їдьте з цієї країни, вам не раді в Грузії. Ваш уряд – це не наша проблема".

Нещодавно у Грузії влаштували ще один "теплий прийом" росіянам, які масово ухиляються від мобілізації. На кордоні їм ставлять риторичне запитання: чому вони втікають, якщо раніше багато місяців підтримували війну в Україні.

Росіяни тікають з РФ у Грузію, Казахстан і Фінляндію, повідомляли раніше ЗМІ. Після того, як у Росії оголосили мобілізацію, у Грузію щодня прибуває близько 10–11 тис. росіян.

Перед повномасштабним російським вторгненням в Україну грузинські культурні діячі, політики записали відеоролик на підтримку українців. Звернулися зокрема актор Вахтанг Кікабідзе і співачка Ніно Катамадзе.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії для росіян встановили дорожні знаки без цензури – куди направляють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі