середа, 24 липня 2024 12:47

У ЄС хочуть зробити санкції проти Росії безстроковими

У ЄС хочуть зробити санкції проти Росії безстроковими
Таке рішення може позитивно вплинути на позицію США. Фото: Pexels

В ЄС розглядають можливість безстрокового продовження санкцій на державні активи Росії.

Це може заспокоїти США з приводу використання коштів російського центрального банку для кредиту Україні на $50 млрд, передає Financial Times.

Посли 27 країн-членів сьогодні обговорили пропозицію Єврокомісії про "безстрокове заморожування активів Центрального банку Росії". Про це йдеться у документі, який бачили журналісти.

Таке рішення забезпечить партнерам з G7 передбачуваність у питанні погашення кредиту в $50 млрд, схваленого минулого місяця. Кредит можуть погасити коштом прибутку від цих активів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди підуть перші €1,5 млрд заморожених активів РФ: Шмигаль назвав пріоритети

Зараз санкції продовжують кожні шість місяців, що викликає занепокоєння у союзників ЄС з приводу повного погашення кредиту.

США хочуть сильніших гарантій від Європи, що €190 млрд активів, заморожених в Euroclear у Бельгії, не будуть розблоковані до погашення кредиту або згоди Росії на репарації.

Раніше кандидат у президенти США Дональд Трамп поставив під сумнів продовження допомоги Україні. Тепер союзники по G7 прагнуть максимально збільшити підтримку Києва до кінця року.

Перші €1,4 млрд з прибутку від заморожених активів Росії будуть спрямовані на закупівлю зброї для України на початку серпня.

Гроші підуть на придбання засобів протиповітряної оборони, артилерійських снарядів та озброєнь в української промисловості. Про це повідомив Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС хочуть зробити санкції проти Росії безстроковими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі