вівторок, 03 травня 2022 12:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЄС анонсували відключення нових російських банків від SWIFT

У ЄС анонсували відключення нових російських банків від SWIFT
Боррель не уточнив, які саме російські банки підпадуть під санкції. Фото: pixabay.com

Євросоюз готує шостий пакет санкцій проти Росії, який відключить більше російських банків від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Мережа SWIFT дозволяє здійснювати мільйони транзакцій на день, заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, повідомляє Washington Post.

"На вулицях Києва та Бучі за останні кілька тижнів можна було побачити гуманітарну катастрофу. Руйнування України, які створює Росія", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина погрожує блокуванням нафтового ембарго проти Росії

Боррель не уточнив, які саме російські банки підпадуть під санкції. У березні Європейський Союз уже відключив SWIFT великим російським банкам.

ЄС також прагне зменшити залежність від російського імпорту енергоносіїв. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну блок імпортував російського викопного палива на майже $46 млрд.

Євросоюз планує повноцінно запустити нафтове ембарго до кінця 2022 року. До цього планується поступово запроваджувати обмеження на імпорт російської нафти.

ЄС також наполягатиме на відключенні від SWIFT більшої кількості банків із Росії та Білорусі. Зокрема, найбільшого банку РФ - "Сбербанку".

Зараз ви читаєте новину «У ЄС анонсували відключення нових російських банків від SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі