середа, 11 липня 2018 08:14

"Америко, цінуй своїх союзників. У тебе їх не так вже й багато" - ЄС закликав Трампа зробити правильний вибір

"Америко, цінуй своїх союзників. У тебе їх не так вже й багато" - ЄС закликав Трампа зробити правильний вибір
Глава Європейської ради Дональд Туск закликав президента США Дональда Трампа цінувати своїх європейських союзників

Глава Європейської ради Дональд Туск закликав президента США Дональда Трампа цінувати своїх європейських союзників більше, ніж Росію і Китай.

Таку заяву Туск зробив напередодні візиту Трампа в Євросоюз і Великобританію, а також проведення саміту НАТО. Після цього господар Білого дому повинен буде відправитися в Фінляндію на зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, передає NBC.

"Дорогий президенте Трамп, у Америки ніколи не було і не буде кращого союзника, ніж Європа. Сьогодні європейці витрачають на оборону в рази більше, ніж Росія і так само багато, як і Китай. Я думаю, у вас немає сумнівів, пане президенте, що цей внесок у спільну оборону і безпеку ЄС і США не може зрівнятися з тим, що можуть запропонувати Росія і Китай. Дорога Америка, цінуй своїх союзників, у кінці кінців, у тебе їх не так вже й багато", - заявив Туск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З ним найпростіше" - Трамп розказав, як ставиться до Путіна

Посол США в Україні Марі Йовановичзауважила, що Білий дім схвально оцінює прагнення українських військових досягнути стандартів НАТО та плануює надавати в цьому допомогу.

Зараз ви читаєте новину «"Америко, цінуй своїх союзників. У тебе їх не так вже й багато" - ЄС закликав Трампа зробити правильний вибір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі