четвер, 02 червня 2022 21:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Туреччина розповіла, як можна вивезти українське зерно

Туреччина розповіла, як можна вивезти українське зерно
Деталі обговорюватимуться найближчими днями на зустрічі за участю представників Росії, України, Туреччини та ООН. Фото: pixabay

Українське зерно моєуть вивезти із заблокованих Росією портів завдяки командному центру, що планують створити у Стамбулі.

Під керівництвом ООН підготували дорожню карту для вирішення глобальної продовольчої кризи, повідомляє турецька агенція Anadolu Agency.

Її деталі обговорюватимуться найближчими днями на зустрічі за участю представників Росії, України, Туреччини та ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче спровокувати голод у світі - голова Єврокомісії

"На чотиристоронній зустрічі будуть розглянуті такі питання, як маршрут, страхування та безпека судів та особливо розмінування у регіоні", - йдеться у публікації.

Джерела в дипломатичних колах повідомили, що президент РФ Володимир Путін та президент Володимир Зеленський позитивно оцінили співпрацю щодо створення "зернового коридору".

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив 31 травня, що Російська Федерація готова забезпечити безперешкодний прохід суден із зерном з українських портів у Середземне море, якщо Україна "розв'яже проблему їхнього розмінування".

Київ вимагає від Росії відвести свої сили в морській акваторії навколо України й надати безпекові гарантії про ненапад.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина розповіла, як можна вивезти українське зерно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі