неділя, 08 жовтня 2023 07:35

Туреччина зробила заяву щодо війни в Ізраїлі

Туреччина зробила заяву щодо війни в Ізраїлі
МЗС Туреччини зробило заяву щодо подій в Ізраїлі. Фото: ukrinform.ua

Туреччина пропонує свою допомогу у припиненні війни в Ізраїлі.

У Міністерстві закордонних справ країни заявили, що засуджують війну. Про це повідомляє пресслужба турецького МЗС.

"Ми надаємо великого значення якнайшвидшому відновленню спокою в регіоні і рішуче засуджуємо жертви серед цивільного населення. Наголошуючи, що акти насильства та пов'язана з цим ескалація нікому не принесуть користі, ми закликаємо сторони діяти стримано та утримуватися від необачних кроків", - йдеться у заяві.

Турецькі дипломати зазначили, що готові стати посередниками та зробити свій внесок у припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче використати ситуацію в Ізраїлі проти України - ISW

"Ми завжди готові зробити свій посильний внесок як Туреччина, гарантуючи, що ці події можуть бути взяті під контроль без подальшої ескалації та розповсюдження на ширшу територію. У цьому напрямку ми активно підтримуємо контакти із зацікавленими сторонами", - заявили в МЗС Туреччини.

Країна також пропонує вирішити питання створення двох держав, для припинення конфлікту.

"Ці сумні події ще раз демонструють важливість бачення рішення щодо створення двох держав. Ми запрошуємо сторони, відмовившись від застосування сили, відповідно до цього бачення, працювати над довгостроковим рішенням без подальших затримок", - йдеться у заяві.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю. У ізраїльських містах виникли пожежі, повідомляли про загиблих та постраждалих.

Ізраїль віднині починає "довгу та важку війну". Вона триватиме до "досягнення цілей", заявив прем'єр-міністр країни Беньямін Нетаньягу. Він підкреслив, що війна була нав'язана Ізраїлю смертоносною атакою ХАМАС.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина зробила заяву щодо війни в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі