субота, 05 жовтня 2024 19:14

У Німеччині пропонують створити контактну групу по Україні у складі чотирьох країн

У Німеччині пропонують створити контактну групу по Україні у складі чотирьох країн
Фрідріх Мерц пропонує створити контактну групу по Україні у складі 4 країн. Фото: GettyImages

Кандидат у канцлери від ХДС Фрідріх Мерц пропонує створити контактну групу у складі Німеччини, Франції, Великої Британії та Польщі для вироблення пропозицій щодо європейського післявоєнного устрою в Україні.

"Поряд зі США саме Німеччина, Франція, Велика Британія та Польща мають достатній політичний, економічний та військовий потенціал і можливості, щоб вплинути на формування політичного порядку в Європі після агресивної російської війни", - зазначив Мерц, пише DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну летять генсек НАТО і хасиди, а на російські склади - наші бомби

Він наголосив, що саме зараз влада цих чотирьох країн має створити контактну групу глав урядів або міністрів закордонних справ.

Мерц також озвучив дві умови для співпраці та розробки пропозицій.

"По-перше, пропозиції щодо мирного плану не повинні висуватися Німеччиною поодинці, а тільки в тісній координації з цими європейськими партнерами. По-друге, у країнах Східної та Центральної Європи, а особливо в Україні, ніколи не повинно складатися враження, що політична карта Європи перемальовується у них за спиною", - зауважив кандидат у канцлери.

"Якщо є щось, про що я в певному сенсі шкодую і бачу набагато чіткіше, то це те, що ми повинні були надати Україні набагато більше військової підтримки набагато раніше. Я думаю, ми всі повинні визнати, що ми повинні були дати їм більше зброї перед вторгненням. І ми повинні були дати їм більш досконалу зброю, скоріше, після вторгнення. Я визнаю свою частину відповідальності", - заявив ексгенсек НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині пропонують створити контактну групу по Україні у складі чотирьох країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі