субота, 05 березня 2022 06:25

Трюдо летить до Європи для обговорення протидій РФ

Трюдо летить до Європи для обговорення протидій РФ
Джастін Трюдо 6 березня вилетить до Європи. Фото: facebook.com/JustinPJTrudeau/photos

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо наступного тижня відправиться у турне європейськими країнами. Воно триватиме з 6 по 11 березня.

Мета поїздки - "посилити солідарність із європейськими партнерами та союзниками" на тлі вторгнення Росії в Україну, повідомив уряду Канади.

Зазначається, що Трюдо відвідає Велику Британію, Латвію, Польщу та Німеччину.

"Канада разом із партнерами та союзниками підтримує Україну. Прем'єр-міністр спілкуватиметься із близькими союзниками, розбудовуючи скоординовану відповідь на невиправдану та неспровоковану військову агресію РФ проти України. Він також висловить підтримку Канади вирішенню гуманітарних викликів в Україні та поза її межами, оскільки біженці залишають країну", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін програє" - Джонсон анонсував посилення санкцій проти Росії

У Лондоні глава канадського уряду зустрінеться із прем'єрами Великої Британії та Нідерландів.

У Ризі Трюдо поговорить із президентом та прем'єром Латвії, а також главами урядів Литви та Естонії "для визначення варіантів надання додаткової допомоги Україні". Також у Латвії відбудеться зустріч Трюдо та генсека НАТО Єнса Столтенберга.

У Берліні канадський прем'єр зустрінеться з канцером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. У Варшаві - з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Трюдо летить до Європи для обговорення протидій РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі