неділя, 17 листопада 2019 10:32

Трамп подав позови до Верховного суду

Трамп подав позови до Верховного суду
Дональд Трамп боїться оприлюднювати податкову декларацію. Фото: REUTERS/Erin Scott

Президент США Дональд Трамп подав 2 позови до Верховного суду із вимогою не оприлюднювати його податкову декларацію.

Він прагне заблокувати рішення судів нижчої інстанції, який зобов'язав бухгалтерську компанію Mazars передати декларації у Конгрес, пише "Голос Америки".

Один позов до Верховного суду просить заблокувати відповідне рішення Апеляційного суду Федерального округу Колумбія, ухвалене у середу. Інший просить заблокувати аналогічні вердикти нью-йоркських судів, які зобов'язали Mazars передати особисті та корпоративні декларації президента за 2011-2018 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони США не розслідуватиме затримку військової допомоги Україні

Адвокати Трампа назвали ці рішення незаконними, нагадавши, що Конгрес вперше намагається отримати таку інформацію щодо чинного президента США. На їхню думку, якщо Конгрес отримає ці декларації, він придбає широкі можливості збору бруду на політичних супротивників.

Свідчивши в комітетах Конгресу США у справі про імпічмент Трампа, тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор підтвердив, що Білий дім шантажував Україну військовою допомогою. В обмін на це у США хотіли, щоб президент Зеленський заявив про причетність в корупційних схемах Джозефа Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Трамп подав позови до Верховного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі