четвер, 08 листопада 2018 07:25

Точно в ціль: випробували міжконтинентальну балістичну ракету

Автор: ТСН
  В США успішно випробували міжконтинентальну балістичну ракету
В США успішно випробували міжконтинентальну балістичну ракету

Військово-повітряні сили США провели випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III.

Пуск здійснили із бази Ванденберг у Каліфорнії, пише Associated Press.

Навчальну ракета без боєзаряду запустили у вівторок о 23:01 за часом Західного узбережжя США (9:01 за київським часом середи). Метою тесту було відпрацювання надійності і точності систем МБР.

Ракета успішно вразила навчальну ціль, яка була розташована в Тихому океані. Яких-небудь додаткових подробиць не наводиться.

Minuteman III - американська міжконтинентальна балістична ракета сімейства "Мінітмен". Варто на озброєнні ВПС США з 1970 року і є єдиною МБР наземного базування на озброєнні США станом на 2013 рік. Ця ракета залишиться на озброєнні ВПС США аж до 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, які бойові ракети тестують на півдні України

Військові США під час випробувань двічі успішно здійснили перехоплення балістичної ракети за допомогою нової системи ПРО Standard Missile-3 Block IIA.

Перехоплення відбулося біля західного узбережжя Гавайських островів. Система SM-3 Block IIA, запущена з есмінця Джон Фінн, знищила ракету. Її запустили з Тихоокеанського ракетного комплексу в Кауаї.

Зараз ви читаєте новину «Точно в ціль: випробували міжконтинентальну балістичну ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі