четвер, 11 серпня 2022 04:19

Сюрприз від ЄС. Росіян можуть залишити без туристичних віз

Сюрприз від ЄС. Росіян можуть залишити без туристичних віз
Заборону шенгенських віз для росіян розглянуть наприкінці серпня. Фото: Укрінформ

Міністри країн Європейського союзу обговорять заборону видачі шенгенських віз росіянам ймовірно вже наприкінці цього місяця.

Це може відбутися на зустрічі у Празі, яка запланована на кінець серпня. Про це повідомляє журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter.

Країни ЄС, ймовірно, не зможуть дійти згоди, вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ізолювати всіх" – Зеленський закликав Захід заборонити в'їзд росіянам

"Наразі малоймовірно, що ЄС загалом спільно погодиться припинити видавання туристичних віз росіянам, але, як і у випадку з багатьма санкціями ЄС проти Росії цього року, "все можливо", - йдеться в матеріалі.

З 1 липня в Україні почав діяти візовий режим для громадян РФ. Президенту Володимиру Зеленському надіслали петицію заборонити в'їзд в Україну росіян на наступні 50 років.

Зеленський заявив, що західні країни мають заборонити в'їзд для всіх росіян.

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба підтримав заклик президента Володимира Зеленського заборонити Заходу видавати візи росіянам. Він закликав всі країни ЄС та "Групи семи" припинити видавати візи громадянам Російської Федерації, допоки вони "не навчаться поважати міжнародні кордони".

Зараз ви читаєте новину «Сюрприз від ЄС. Росіян можуть залишити без туристичних віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі