пʼятниця, 05 жовтня 2018 13:21

Світ прощається з Шарлем Азнавуром

Світ прощається з Шарлем Азнавуром
У Парижі прощаються з легендарним співаком вірменського походження, шансоньє Шарлем Азнавуром. Артистові було 94 роки. Фото - Новини-Вірменія

У Парижі прощаються з легендарним співаком вірменського походження, шансоньє Шарлем Азнавуром. Артистові було 94 роки.

Прощальна церемонія проходить у Будинку інвалідів у центрі Парижа. Відео з похорону Азнавура опубліковані в Twitter.

Офіційну траурну церемонію відвідали багато відомих осіб - президент Франції Еммануель Макрон, президент Вірменії Армен Саркісян і вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян.

Пряму трансляцію заходу ведуть всі центральні французькі телеканали. На честь Азнавура пролунав спочатку гімн Вірменії, а потім "Марсельєза" - державний гімн Франції. Після цього Макрон і Пашинян виступили з промовою, де висловили слова подяки за внесок Азнавура в історію та культуру обох держав.

Також серед гостей - колишні президенти Франції Франсуа Олланд і Ніколя Саркозі, міністри, представники світу театру та кіно, у тому числі актори Жан-Поль Бельмондо та Шарль Жерар. Крім них, вшанувати пам'ять Азнавура прийшли відомі французькі співаки - Енріко Масіас, Едді Мітчелл та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Постійно звинувачували, що маю слабкий і дещо "задимлений" голос"

Із Азнавуром прощаються під звуки вірменського дудука.

Французький шансоньє 94-річний Шарль Азнавур помер 1 жовтня. Мав гостру серцево-легеневу недостатність. За тиждень до смерті він обіцяв повернутися на сцену.

Зараз ви читаєте новину «Світ прощається з Шарлем Азнавуром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі