четвер, 01 січня 1970 16:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Швейцарія більше не нейтральна і запроваджує проти Росії повний пакет санкцій

Швейцарія більше не нейтральна і запроваджує проти Росії повний пакет санкцій
Президент Швейцарії Іньяціо Кассіс виступає з промовою в ООН / Reuters

Нейтральна Швейцарія прийняла санкції ЄС проти росіян, причетних до вторгнення в Україну, і заморозить їх активи, заявив у понеділок уряд країни.

Це різке відхилення від традиційної нейтральності альпійської країни, пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: YouTube заблокував російських пропагандистів в Україні

"У зв'язку з військовою агресією Росії проти України Швейцарія 28 лютого ухвалила рішення про затвердження пакетів санкцій, введених ЄС 23 і 25 лютого", - йдеться в повідомленні уряду.

Швейцарія також запровадила фінансові санкції проти президента Росії Володимира Путіна, прем'єра Михайла Мішустіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова, які набули чинності негайно.

"Швейцарія підтверджує солідарність з Україною та її народом. Вона доставлятиме гуманітарну допомогу людям, які втекли до Польщі", - заявив уряд.

Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив у неділю, що "дуже ймовірно", що Швейцарія слідуватиме лінії ЄС.

Швейцарія пройшла звивистий шлях між демонстрацією солідарності з Заходом у зв'язку з серйозним порушенням Москвою міжнародного права, та збереженням свого традиційного нейтралітету, який, за її словами, може зробити її потенційним посередником. Але на неї зростав тиск, щоб стати на сторону Заходу проти Москви, і прийняти каральні санкції проти РФ.

Україна на переговорах із РФ вимагає вивести російські війська з усієї української території, зокрема з Криму і Донбасу. Про це сказав радник керівника офісу президента Олексій Арестович.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія більше не нейтральна і запроваджує проти Росії повний пакет санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі