понеділок, 20 вересня 2021 14:39

Стрілянина в Пермі: 18-річний терорист живий, він у реанімації

Стрілянина в Пермі: 18-річний терорист живий, він у реанімації
На світлині Тимур Бекмансуров, який влаштував криваву стрілянину у перському університеті. Фото: t.me/breakingmash

18-річний Тимур Бекмансуров, який розстріляв людей у Пермському державному університеті, живий.

Він у важкому стані, повідомила Baza в Telegram із посиланням на слідчий комітет РФ.

"У нього (пермського стрільця. - Gazeta.ua) вогнепальні поранення грудей і кінцівок. Зараз він непритомний на ШВЛ у реанімації", - пишуть у Telegram Mash.

Після теракту адміністрація ВНЗ повідомляла, що стрільця смертельно поранили під час затримання, якому він чинив опір. Цю інформацію підтвердив і губернатор Пермського краю. Пізніше повідомлення зникло із сайту університету.

У ЗМІ пишуть, що Бекмансуров навчався на першому курсі юридичного факультету. Він довго планував напад, обирав місце й збирав гроші на рушницю, яку легально придбав у травні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракт в університеті Пермі: кількість убитих збільшилася

Ще зі школи пермський стрілець цікавився зброєю та війною. Друзів у нього не було. Був відлюдником.

Про це розповів однокласник зловмисника, пишуть у Telegram Readovka.

"Він тихим був завжди. Ми знали, що в нього інтереси до зброї та війни, тому що зазвичай першим відповідав на ці питання на уроках. Він ні з ким не спілкувався особливо. На уроках історії, коли розповідали про тероризм і війну, завжди цим цікавився. Відповідав першим, знав більше за нас усіх про тероризм і терористичні акти", - розповів однокласник.

20 вересня 2021-го Тимур Бекмансуров почав стрілянину в корпусі №8 Пермського державного національно-дослідницького університету РФ. Частина студентів закрилися від нападника в аудиторіях ВНЗ. Деякі вистрибнули з вікон. Стрілець заздалегідь виклав план нападу в соцмережі. Стріляв у людей з турецької рушниці Huglu 12.

У результаті теракту загинули вісім осіб, постраждали 24. Серед них 19 мають вогнепальні поранення.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина в Пермі: 18-річний терорист живий, він у реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі