пʼятниця, 26 липня 2024 07:28

Країни G7 до жовтня домовляться про надання Україні $50 млрд кредиту - Reuters

Країни G7 до жовтня домовляться про надання Україні $50 млрд кредиту - Reuters
Країни G7 планують надати Україні кредит за рахунок прибутків від заморожених активів РФ. Фото: ukrinform.ua

Країни G7 найближчими місяцями укладуть рамкову угоду про надання Україні кредиту, який обслуговуватиметься за рахунок доходів від заморожених активів РФ.

Йдеться про позику на суму $50 млрд. Про це заявив єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні, повідомляє Reuters.

За його словами, в середу, 24 липня, міністри G7 провели зустріч з цього питання і їм вдалося досягти значного прогресу в технічних та юридичних аспектах кредиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС хочуть зробити санкції проти Росії безстроковими

"Я впевнений, що ми зможемо укласти угоду до жовтня. Під жовтнем я маю на увазі рамки", - сказав він.

Видання зазначає, що кредит у розмірі $50 млрд обслуговуватиметься за рахунок надходжень від активів російського Центробанку на суму близько $300 млрд, заморожених на Заході після вторгнення РФ в Україну в 2022 році.

Хоча серед G7 і немає одностайної підтримки конфіскації російських активів, проте є згода на можливість використання прибутку, який вони приносять.

Міжнародний депозитарій Euroclear у Бельгії, де зберігається значна частина заморожених російських активів, обіцяє зробити перший внесок у майже €1,5 млрд вже цього місяця.

Кошти використають на закупівлю найнеобхіднішого озброєння, ППО, артилерійських снарядів та на розвиток українського оборонно-промислового комплексу. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Країни G7 до жовтня домовляться про надання Україні $50 млрд кредиту - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі