субота, 31 серпня 2024 08:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг висловився про український наступ на Курщині

Столтенберг висловився про український наступ на Курщині
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував наступ ЗСУ у Курській області РФ. Фото: gettyimages.com

Наступ українських військ у Курській області РФ є законним.

Операція ЗСУ підпадає під право Києва на самооборону. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Reuters.

"Україна має право на самооборону. І згідно з міжнародним правом, це право не закінчується на кордоні", - сказав Столтенберг в інтерв'ю німецькому тижневику Welt am Sonntag.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це Росія почала неспровоковану агресію": міністр оборони Швеції висловився про операції ЗСУ на території РФ

За його словами, НАТО не було заздалегідь поінформовано про плани України і не відігравало в них жодної ролі.

Разом з тим генсек НАТО зазначив, що Україна ризикує, наступаючи на територію Росії. Однак Київ має сам вирішувати, як вести свою військову кампанію.

"Президент Зеленський ясно дав зрозуміти, що операція спрямована на створення буферної зони для запобігання подальшим російським атакам через кордон. Як і всі військові операції це пов'язано з ризиками. Але це рішення України як захищати себе", - сказав Столтенберг.

Усе більше союзників підтримують зняття обмежень для використання далекобійної зброї для самооборони України в рамках міжнародного права.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров, підсумовуючи засідання Ради Україна-НАТО. На засіданні обговорили подальші плани щодо поставок систем ППО і ракет до них.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг висловився про український наступ на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі