середа, 03 квітня 2024 14:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг готує новий формат допомоги Україні

Столтенберг готує новий формат допомоги Україні
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що формат допомоги Україні треба змінити. Фото: ОП

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що готує новий формат надання допомоги Україні.

Він має бути стабільним, сказав він перед початком засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у Брюсселі, повідомляє "Інтефракс-Україна".

"Ми маємо твердо стояти у нашій підтримці України. Я вітаю той факт, що союзники найбільше надають зброю, боєприпаси та обладнання. Але Україна має термінові потреби. Будь-яке зволікання надання підтримки має наслідки на полі бою. Нам потрібно змістити динаміку нашої підтримки - ми маємо гарантувати надійну та передбачувану допомогу в секторі безпеки для України на тривалий період, щоб ми менше покладалися на добровільні внески, а більше - на зобов'язання НАТО, менше на короткострокові пропозиції та більше - на багаторічні обіцянки", - наголосив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО розробляє п'ятирічний пакет військової допомоги Україні на $100 млрд - FT

Міністри Альянсу ще будуть обговорювати, як НАТО може взяти більше відповідальності за координацію постачання військового обладнання та навчання для України. Це планують закріпити під егідою НАТО.

"Ми також обговорюватимемо багаторічні фінансові зобов'язання, щоб підтримувати нашу допомогу", - додав генсек НАТО.

75-й саміт НАТО у Вашингтоні відбудеться 9-11 липня.

Торік у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

У січні відбулося засідання Ради Україна-НАТО. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив про подальше зміцнення оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг готує новий формат допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі