субота, 09 липня 2022 06:46

Стало відомо, коли чекати Папу Римського в Києві та Москві

Стало відомо, коли чекати Папу Римського в Києві та Москві
Папа Римський Франциск може найближчим часом відвідати Україну та РФ. Фото: facebook.com/vaticannews.uk

Папа Римський Франциск може відвідати Україну та Росію з робочим візитом у серпні. Підготовка до поїздки розпочнеться одразу після повернення понтифіка з Канади наприкінці липня.

Про це заявив секретар у відносинах із державами Ватикану Пол Річард Ґаллахер в інтерв'ю каналу Tg1, передає Vatican Newsю.

За його словами, Папа переконаний, що такий візит мав би позитивні результати.

"Він сказав, що поїде в Україну. І завжди був готовий відвідати Москву та зустрітися з російською владою", – заявив Галлахер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський і патріарх Кирило можуть зустрітися: подробиці

Також уточнив, що Папа Римський Франциск сподівається на зустріч із головою Російської православної церкви Кирилом Гундяєвим.

"Я вірю, якщо патріарх і святіший отець пройдуть весь шлях до Казахстану на конференцію світових релігій, то так, зустріч буде. Ми повинні постаратися подолати труднощі та непорозуміння для єдності церкви", – зазначив представник Ватикану.

У червні цьогоріч Папа Римський Франциск назвав напад Росії на Україну "жорстокою та безглуздою агресивною війною".

Понтифік заявив, що має намір приїхати в Україну з робочим візитом.

Візит Папи Римського Франциска в Україну є важливими. Це був би "сильний момент", пояснив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли чекати Папу Римського в Києві та Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі