вівторок, 23 листопада 2021 05:12

США запроваджують новий пакет санкцій проти Росії через газопровід "Північний потік-2"

США запроваджують новий пакет санкцій проти Росії через газопровід "Північний потік-2"
Проти "Північного потоку-2" знову введуть санкції. Фото: Факти

США готуються запровадити новий пакет санкцій щодо російського проекту "Північний потік – 2".

Адміністрація президента США прагне чинити більший тиск на Росію. Цього разу санкції зачеплять компанію, пов'язану з Росією та два судна, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Вloomberg.

"Білий дім має намір запровадити санкції щодо компанії газопроводу "Північний потік - 2" компанії Transadria Ltd, що бере участь у реалізації проекту, і двох суден, пов'язаних з цим проектом", - заявив Блінкен.

У рамках введених обмежень судно "Марлін", що належить Transadria Ltd, буде позначене як власність, що підлягає блокуванню. Назву другого судна, яке потрапило до "чорного списку", Блінкен не уточнив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та Україна підписали хартію про стратегічне партнерство

Німецьке Федеральне мережеве агентство тимчасово призупинило сертифікацію російського газопроводу "Північний потік-2" (Nord Stream 2 AG). Процедуру сертифікації буде припинено, поки основні активи та кадрові ресурси не передадуть дочірній компанії, і Федеральне мережеве агентство не зможе перевірити правильність заповнення документації, що була повторно подана дочірньою компанією, як нового заявника.

Зараз ви читаєте новину «США запроваджують новий пакет санкцій проти Росії через газопровід "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі