субота, 23 квітня 2022 15:21

Спецтема: Війна Росії проти України

США запроваджують нові санкції проти Абрамовича

США запроваджують нові санкції проти Абрамовича
США висунули Абрамовичу ультиматум через відсутність прогресу в переговорах України з РФ. Фото: focus.ua

У переговорах між Україною та Росією немає прогресу.

Через це США продовжили запроваджувати санкції проти російського мільярдера Романа Абрамовича. Про це повідомляє Bloomberg.

Обмеження розробили кілька тижнів тому. Їх не запроваджували, нібито на особисте прохання президента України Володимира Зеленського до президента США Джо Байдена, через сподівання, що російський олігарх допоможе досягти прогресу в переговорах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під санкції Британії потрапили бізнес-партнери Абрамовича

"У рамках нещодавньої неформальної поїздки до Києва Роман Абрамович провів зустріч із головою Офіса президента України Андрієм Єрмаком. За її результатами зрушень у переговорному процесі не сталося, а представники мільярдера взагалі спростували, що такий візит відбувся", - сказано в повідомленні.

У РФ заявили, що Абрамович не є офіційним членом російської делегації, але задіяний у забезпеченні контактів між РФ та Україною.

Радник глави ОП Михайло Подоляк сказав, що Роман Абрамович під час переговорів виступав у ролі медіатора та згладжував гострі кути.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомляв, що Абрамович приїжджав у Київ задля пошуку варіантів припинення війни та зняття санкцій 3 березня.

За словами Зеленського, Абрамович бере участь у мирних переговорах між Україною й Росією як представник делегації РФ. При цьому відноситься до тих, хто схильний до дипломатичного вирішення проблем.

Зараз ви читаєте новину «США запроваджують нові санкції проти Абрамовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі