вівторок, 17 жовтня 2023 08:56

США з союзниками згуртувалися проти загроз КНР і КНДР

США з союзниками згуртувалися проти загроз КНР і КНДР
Сполучені Штати, Південна Корея і Японія організували тристоронню "гарячу лінію" зв'язку. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки, Японія та Південна Корея організували тристоронню "гарячу лінію" зв'язку для обміну даними про загрози з боку КНДР.

Три країни також занепокоєні зростанням військової активності з боку Китаю в регіоні, повідомляє Yonhap. Наразі технічні фахівці завершують тестування каналу зв'язку, і згодом той запрацює у штатному режимі.

"Рішення про створення "гарячої лінії" ухвалили лідери трьох держав: Джо Байден, Фуміо Кішіда та Юн Сок Йоль під час першого тристороннього саміту, який відбувся у Вашингтоні в серпні. Вони домовилися консультуватися один із одним у разі виявлення загроз", - сказано в повідомленні.

Гаряча лінія з'єднує Національні ради безпеки трьох країн, надаючи можливість голосового та відеозв'язку між їхніми лідерами і високопосадовцями в будь-який час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея передала Росії тисячу контейнерів з "військовим обладнанням" - ЗМІ

Проєкт такого зв'язку став актуальним в умовах активності Пхеньяну у сфері ядерних та ракетних програм.

Водночас таке рішення прийняли на тлі посилення побоювань експертів і політиків з приводу ймовірних провокативних дій КНР і КНДР, які можуть скористатися тим, що Вашингтон зосередив увагу на врегулюванні конфлікту Ізраїлю й ХАМАС, а також війні Росії проти України.

Російський диктатор Володимир Путін 17 жовтня прибув із візитом до Китаю. У столиці Китаю він пробуде два дні.

Заступник міністра закордонних справ КНДР Ім Чон Іль назвав стосунки між Північною Кореєю і Росією "потужною фортецею" для збереження миру і стримування військових загроз з боку "імперіалістів". Він заявив, що США вороже ставляться до "традиційної дружби" між Росією та Північною Кореєю.

Зараз ви читаєте новину «США з союзниками згуртувалися проти загроз КНР і КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі