вівторок, 29 січня 2019 07:36

США вводять жорсткі санкції проти Венесуели

США вводять жорсткі санкції проти Венесуели
Головний офіс PDVSA в Каракасі Фото: Reuters.


США ввели жорсткі санкції проти нафтового сектора Венесуели.

Під обмеження потрапляє державний нафтовий концерн PdVSA. Про це повідомив міністр фінансів США Стівен Мнучін, пише DW.

Венесуела і далі зможе продавати нафту на світовому ринку, проте виручені кошти будуть направлятися на заблоковані рахунки, доступу до яких у нинішнього керівництва країни на чолі з президентом Ніколасом Мадуро, не буде.

Незважаючи на санкції, американські нафтопереробні заводи, що залежать від венесуельських поставок, продовжать роботу, як і американська дочка PdVSA під назвою CITGO. Умовою продовження їх діяльності є перерахування коштів на рахунки, заблоковані для режиму Мадуро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція веде переговори з військовими

Глава Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо, який проголосив себе виконуючим обов'язки президента, тим часом оголосив про майбутню зміну керівництва PdVSA і CITGO.

У свою чергу Ніколас Мадуро стверджує, що нові санкції США щодо компанії PDVSA спрямовані на те, щоб отримати контроль над Citgo.

"Сьогодні Сполучені Штати вирішили вкрасти Citgo у Венесуели ", – впевнений він.

Раніше військовий аташе Венесуели у Вашингтоні полковник Хосе Луїс Сілва заявив про визнання Хуана Гуайдо легітимним президентом країни. Свою заяву він зробив в суботу з офісу у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «США вводять жорсткі санкції проти Венесуели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі