вівторок, 29 березня 2022 12:27

Спецтема: Війна Росії проти України

США прискорять виробництво ракет Stinger і Javelin на прохання України

США прискорять виробництво ракет Stinger і Javelin на прохання України
США розглядають варіанти збільшення виробничих потужностей та скорочення термінів виробництва. Фото: pixabay.com

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки планує прискорити виробництво зенітних ракет Stinger і протитанкових ракет Javelin.

Таке рішення ухвалили задля поповнення запасів, які закінчуються у зв'язку з їхнім відправленням в Україну, пише CNN із посиланням на представників Пентагону.

"Згідно з нещодавнім списком побажань у військовій допомозі Україна просить 500 протитанкових ракет Javelin щодня, а також 500 зенітних ракет Stinger", - ідеться в повідомленні.

Виробничу лінію Stinger у США зупинили, але потім перезапустили для виконання замовлення на продаж за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон назвав Росію "гострою загрозою"

Прессекретар Білого Дому повідомив, що розглядають варіанти збільшення виробничих потужностей і скорочення термінів виробництва. За даними Пентагону, протитанковий комплекс Javelin перебуває в режимі повного виробництва. Водночас Пентагон намагається збільшити виробництво.

Україна подала в США оновлений список військових потреб - збільшився запит на Javelin і Stinger.

У списку, наданому CNN, наведені кілька інших нагальних потреб: літаки, ударні гелікоптери та зенітні системи, зокрема С-300.

У документі перераховано два типи літаків російського виробництва, зокрема один, призначений для безпосередньої повітряної підтримки військ на землі. Згідно зі списком Україна запросила 36 літаків кожного типу.

Зараз ви читаєте новину «США прискорять виробництво ракет Stinger і Javelin на прохання України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі