субота, 02 квітня 2022 04:51

Спецтема: Війна Росії проти України

США нададуть додаткового озброєння Україні на $300 млн

США нададуть додаткового озброєння Україні на $300 млн
США нададуть Україні додаткову зброю. Фото: Pexels

США виділять додаткову допомогу Україні на суму близько $300 млн.

Зокрема, вона включить озброєння, повідомив Пентагон.

"Це рішення підкреслює непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України на підтримку її героїчних зусиль відбити війну вибору Росії", - йдеться у заяві відомства.

Серед допомоги Україні - ракетні системи, кулемети, боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США пообіцяли карати винних у воєнних злочинах

"До пакету допомоги увійдуть ракетні системи з лазерним наведенням, тактичні безпілотні літальні системи Switchblade, безпілотні повітряні системи Puma, протидії безпілотним літальним системам, броньовані високомобільні багатоцільові колісні транспортні засоби, нестандартні боєприпаси малого та великого калібру, прилади нічного бачення, тепловізійні системи, оптика, тактичні безпечні системи зв'язку, нестандартні кулемети, комерційні послуги супутникових знімків та медичне обладнання, польове обладнання та запасні частини", - зазначили у Пентагоні.

США надає Україні засоби для захисту від ймовірних атак хімічною зброєю з боку Росії. Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що Україна отримає протихімічні засоби на тлі попереджень США та інших країн про те, що Росія може використати таку зброю.

Зараз ви читаєте новину «США нададуть додаткового озброєння Україні на $300 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі