вівторок, 19 квітня 2022 07:07

Спецтема: Війна Росії проти України

США чинитимуть додатковий тиск, щоб розвалити воєнну машину РФ

США чинитимуть додатковий тиск, щоб розвалити воєнну машину РФ
Поки вторгнення Росії триває, США продовжуватимуть посилювати санкційний тиск проти РФ. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки застосують проти російського військово-промислового комплексу інструменти економічно-фінансового тиску, щоб знищити будь-яку можливість Росії відновлювати свій потенціал під час війни.

Про це 18 квітня заявив під час виступу в Інституті міжнародної економіки імені Петерсона заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо, передає "Укрінформ".

"Попри те, що ми надалі застосовуємо жорсткі фінансові санкції проти Росії та її ключових фінансових установ, наступний етап нашої роботи полягатиме в тому, щоби розвалити російську воєнну машину, шматок за шматком, руйнуючи їхній ВПК та ланцюги його поставок", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник США приїде в Україну таємно

Війна президента РФ Володимира Путіна проти України триває набагато довше, ніж розраховували у Кремлі, "здебільшого завдяки героїчним зусиллям українського народу та підтримці, яку ми надали", зауважив Адеємо. А це означає, що російським військам потрібно відновлювати втрати й поповнювати запаси.

"Щоб цього не допустити, ми намагаємося використовувати санкції та експортні обмеження. Щоб позбавити Росію критично необхідних ресурсів, ми орієнтуємося на такі ключові сектори, як аерокосмічна галузь, електроніка та інші, пов'язані з оборонним сектором", - зауважив він.

США продовжуватимуть посилювати санкційний тиск проти Російської Федерації, доки триватиме війна.

США можуть оголосити Росію державою, яка підтримує тероризм. Цей статус передбачає запровадження додаткових санкцій та обмежень.

Зараз ви читаєте новину «США чинитимуть додатковий тиск, щоб розвалити воєнну машину РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі