четвер, 26 вересня 2024 05:29

Спікер Джонсон не зустрічатиметься із Зеленським і нагадав про "дипломатичний промах" Маркарової

Спікер Джонсон не зустрічатиметься із Зеленським і нагадав про "дипломатичний промах" Маркарової
Джонсон і Зеленський не зустрінуться у Конгресі. Фото: facebook.com/katrusya.lisunova

Спікер Палати представників США Майк Джонсон не буде зустрічатися з президентом Володимиром Зеленським у четвер.

Спікер пояснив, що не зміг запланувати зустріч із Зеленським на цьому тижні, тому що був дуже зайнятий, повідомила кореспондент "Голосу Америки" Катерина Лісунова у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський приїхав на американський завод артилерійських снарядів, які будуть падати росіянам на голови - фото

"І я навіть не думаю, що буду в місті завтра. Але подивіться, що б я йому сказав, якби ми сіли, ми б поговорили про цей лист про посла. Я думаю, що це був жахливий розвиток подій, і він напружує відносини між двома країнами в дуже невдалий для України час, тому я шкодую про це", - сказав Джонсон.

Зеленського на четвер у Конгресі США заплановано кілька зустрічей.

О 9:00 у Сенаті закрита двопартійна зустріч. Сенатор Чак Шумер та сенатор Мітч Макконнелл супроводжуватимуть президента України до зали засідань. Зустріч триватиме близько 1-1,5 години.

Об 11:00 у Палата представників Конгресу США також відбудеться закрита двопартійна зустріч у Комітеті з питань збройних сил. Очікується участь Грегорі Мікса та Майкла МакКола. Зустріч триватиме близько 1 години.

Раніше спікер Палати представників США Майк Джонсон закликав президента Володимира Зеленського негайно звільнити посла України у Штатах Оксану Маркарову.

Джонсон звинуватив її в ненадійності та неефективності як дипломата. Він заявив, що візит Зеленського на збройовий завод у вирішальному в президентських перегонах штаті Пенсильванія був політично вмотивованим і покликаним допомогти демократам на виборах. А республіканців туди не запросили нібито навмисно. Тож після того, як Маркарова організувала такий захід, вона втратила довіру до себе у республіканців, вважає Джонсон.

Зараз ви читаєте новину «Спікер Джонсон не зустрічатиметься із Зеленським і нагадав про "дипломатичний промах" Маркарової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі