вівторок, 10 квітня 2018 07:30

Спецпрокурор США почав розслідувати пожертвування Пінчука в фонд Трампа

Спецпрокурор США почав розслідувати пожертвування Пінчука в фонд Трампа
Спецпрокурор США почав розслідувати пожертвування Пінчука в фонд Трампа Фото: rian

Команда спецпрокурора Роберта Мюллера веде розслідування відносно пожертвування, зробленого фонду президента США Дональда Трампа Donald J. Trump Foundation українським бізнесменом Віктором Пінчуком, його розмір склав близько $150 тис.

Інформацію про виплату Трампу за 20-хвилинний виступ на форумі "Ялтинська європейська стратегія" (YES) у вересні 2015 року слідство нібито отримало, звернувшись із запитом до компанії Trump Organization, повідомляє The New York Times.

Внесок Пінчука виявився найбільшим за весь 2015 рік для фонду нинішнього глави Білого дому, якщо не враховувати пожертвування самого Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФБР обшукало офіс адвоката Трампа. Президент відреагував

Податковий експерт компанії Loeb & Loeb Маркус Оуенс пояснив, що платіж від Пінчука "виглядає як спроба придбати вплив" під час виборчої кампанії.

Мюллер запросив у Trump Organization документи про співпрацю з кількома росіянами, в тому числі про тих, чиї імена не були раніше пов'язані публічно з Трампом.

Команда спецпрокурора Роберта Мюллера, що розслідує справу щодо російського втручання у вибори президента США, допитала двох російських олігархів.

Зараз ви читаєте новину «Спецпрокурор США почав розслідувати пожертвування Пінчука в фонд Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі