четвер, 21 жовтня 2021 09:53

Смертельні повені в Індії та Непалі: сотні загиблих і поранених
8

Щонайменше 150 людей загинули внаслідок повеней і зсувів у Непалі та Індії.

Сильні зливи в індійському штаті Керала спричинили смертельні повені, у результаті яких загинули 39 осіб, пише BBC. Майже 50 осіб, зокрема п'ятеро з однієї сім'ї, загинули в Уттаракханді. У Непалі кількість загиблих після трьох днів дощів збільшилася до 77, у лікарнях перебувають щонайменше 20 поранених.

Фото: Reuters

Сотні людей зникли безвісти в обох країнах. Приблизно 1,6 тис. будинків затопило або зруйнувало камінням. Школи закрили, а релігійну й туристичну діяльність зупинили. В індійському штаті Уттаракханді, де зазвичай випадає до 30,5 мм дощу за весь жовтень, цього тижня зафіксували 328 мм лише впродовж однієї доби. Ганг розірвав берег у Рішікеші, а популярний регіон Найнітал сильно постраждав.

У Непалі найзруйнованіші райони Панчтар, Ілам і Доті. Безперервні зливи заблокували шлях до одного із сіл, розташованого за 350 км на захід від Катманду. Стрімкий потік води змиває мости й будинки. Залило також рисові плантації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НУ Мексиці стався потужний ураган

У Греції північні райони острова Евбея, який улітку став одним із епіцентрів масштабних лісових пожеж, підтоплені. Після сильних злив у кількох містах сталися зсуви ґрунту. Від підвищення рівня води неподалік від узбережжя постраждали кілька селищ. Дороги місцями перетворилися на ріки й стали непроїзними.

Зараз ви читаєте новину «Смертельні повені в Індії та Непалі: сотні загиблих і поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі