середа, 09 червня 2021 15:14

Слон пройшов 25 км, щоб попрощатися з покійним другом-людиною

Слон пройшов 25 км, щоб попрощатися з покійним другом-людиною
Слон пройшов 25 км за 2 години, щоб попрощатися з другом-покійником / SWNS.COM

Індійський слон пройшов 25 км, щоб востаннє попрощатися зі своїм 74-річним наїзником і другом, з яким провів 25 років.

Слон, на ім'я Брахмадатан, зробив двогодинну подорож з сином вершника, щоб засвідчити свою повагу. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стадо слонів пройшло 500 км. Стоять біля міста-мільйонника

Куннаккад Дамодаран Наїр, відомий як Оманчетан, їздив на слонах і тренував їх майже 60 років. Він мав особливий зв'язок із Брахмадатаном, що змушувало місцевих жителів заздрити.

Доки тіло Оманчетана лежало біля будинку, слон стояв поруч із людьми, що плакали, перш ніж торкнутися тіла друга. Друзі та сім'я покійника скрикнули, коли Брахмадатан спробував торкнутися його хоботом. Наїзник помер вдома минулого тижня. Брахмадатаном з наїзником проводили разом кожен день.

"Коли Брахмадатан прийшов на похорон, я не міг цього пережити. Вони з батьком любили один одного. Останнім бажанням батька було побачити слона", - сказав син покійного, 50-річний Раджеш.

Слони відомі тим, що відвідують останки мертвих членів сім'ї, гладять їх кістки, а часом розгойдуються себе взад-вперед, мов у танці, біля покійника. Слони вважаються одними з найрозумніших істот на Землі, але їм загрожує вимирання через те, що браконьєри вбивають їх заради бивнів, а також через знищення їх природнього ареалу проживання.

Зараз ви читаєте новину «Слон пройшов 25 км, щоб попрощатися з покійним другом-людиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі