неділя, 05 листопада 2023 13:57

Скинути атомну бомбу на Сектор Гази - ізраїльський міністр потрапив у скандал

Скинути атомну бомбу на Сектор Гази - ізраїльський міністр потрапив у скандал
Ізраїльський міністр Аміхай Еліягу запропонував скинути атомну бомбу на Сектор Гази. Фото: Jonathan Zindel/Flash90

Міністр у справах спадщини Ізраїлю Аміхай Еліягу, який представляє партію "Оцма Єгудіт", запропонував скинути на Сектор Гази атомну бомбу.

Він аргументував це тим, що там нібито немає мирного населення, повідомляє Israelhayom.co.il.

При цьому Еліягу закликав вигнати усіх арабів із Сектора Гази та анексувати його. Торкнувся міністр і питання про викрадених ізраїльтян.

"На війні доводиться платити ціну. Чому життя викрадених дорожче, ніж життя солдатів? Для цього треба зрозуміти, що їх лякає. Смерті вони не бояться", - сказав Еліягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган розриває контакти з Нетаньягу

На слова міністра змушений був відреагувати очільник уряду Біньямін Нетаніягу.

"Заяви Еліягу позбавлені зв'язку з реальністю. Ізраїль і ЦАХАЛ діють згідно з найвищими моральними стандартами, дотримуючись міжнародного права, щоб запобігти загибелі непричетних. Ми будемо діяти так до перемоги", - запевнив Нетаніягу.

А міністерка Іфат Шаша-Бітон, член кабінету міністрів з питань безпеки, назвала Еліягу "дурним міністром".

"Один дурний міністр однією заявою руйнує інформаційну роботу тисяч ізраїльтян та євреїв по всьому світу. Це не "Єврейська міць" (Оцма Єгудіт). Це потужне божевілля, дурість і небезпека для Ізраїлю, щоб звести до мінімуму шкоду країні, є лише один спосіб відреагувати на слова Аміхая Еліягу - його негайна відставка", - сказала Шаша-Бітон.

Як зазначає видання The Times of Israil, Еліягу не входить до складу кабінету безпеки Ізраїлю, який відповідає за прийняття рішень у воєнний час, і не має ніякого стосунку до рішень Єрусалиму у війні проти ХАМАСу.

Пізніше Еліягу назвав варіант скинути атомну бомбу на Газу "метафорою".

"Будь-кому, у кого є мозок, зрозуміло, що зауваження про атомну бомбу було метафоричним", - написав він у соціальних мережах.

Сполучені Штати Америки не підтримують припинення вогню у нинішньому протистоянні Ізраїлю з бойовиками ХАМАСу. Водночас у Вашингтоні виступають за формування гуманітарних пауз. Про це на брифінгу в Йорданії заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

На полях Паризького мирного форуму відбудеться гуманітарна конференція стосовно ситуації у Секторі Гази. Про це заявив президент Франції Емануель Макрон. За його словами, у заході візьмуть участь представники різних держав, а також міжнародних і неурядових організацій та бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Скинути атомну бомбу на Сектор Гази - ізраїльський міністр потрапив у скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі