пʼятниця, 11 вересня 2020 14:35

Скільки росіян вважають себе бідними

Скільки росіян вважають себе бідними
60% росіян оцінюють своє матеріальне становище як середнє. Фото: Pixabay

У Росії чверть людей оцінюють матеріальне становище своїх сімей як погане.

Майже дві третини – як середнє, повідомляє Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦИОМ) за результатами опитування 27 серпня.

60% росіян оцінюють своє матеріальне становище як середнє, кожен четвертий (26%) дає негативну оцінку, а кожен сьомий (14%) – позитивну оцінку добробуту своєї родини. Індекс самооцінки матеріального становища склав 48 п., як і в серпні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жести, які видають бідність

Водночас 25% росіян очікують погіршення свого добробуту за рік. 24% громадян РФ сподіваються на поліпшення ситуації. 41% опитаних вважають, що 2021-го житимуть так само, як і зараз (+4 п.п. з липня). Індекс соціальних очікувань склав 40 п., +5 п. із липня, і це найвище значення з лютого 2020 року.

Теперішнє економічне становище у країні вважають добрим 12% росіян, 49% оцінили його як середнє. Після весни це максимальні значення позитивних оцінок.

Негативно охарактеризував нинішню економічну ситуацію кожен третій (34%), що на 4 п.п. менше, ніж у липні, і на 9 п.п. – ніж у травні. Таким чином, індекс оцінок економічного становища в Росії склав 27 п. І повернувся до докризового рівня березня (30 п.).

У Світовому банку заявили, що через пандемію коронавірусу зубожіння загрожує 100 млн осіб у світі. "Через пандемію коронавірусу до 100 мільйонів осіб, можливо, повернуться в крайню бідність, попередив президент Світового банку Девід Малпасс".

Зараз ви читаєте новину «Скільки росіян вважають себе бідними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі