середа, 17 січня 2024 01:23

"Ситуація в Україні стає дедалі критичнішою" - німецька опозиція хоче голосувати за ракети Taurus для ЗСУ

"Ситуація в Україні стає дедалі критичнішою" - німецька опозиція хоче голосувати за ракети Taurus для ЗСУ
Ракета Taurus перебуває на озброєнні Бундесверу від 2005 року та має дальність ураження 500 км. Фото: Getty Images

Питання передачі Україні далекобійних ракет Taurus може бути винесено на голосування у Бундестазі завтра, 17 січня.

На цьому наполягає Німецька опозиційна партія Християнсько-демократичний союз, повідомляє ntv.

"Ми вважаємо, що ситуація в Україні стає дедалі критичнішою", - зазначив лідер фракції ХДС Фрідріх Мерц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц закликав інші держави Євросоюзу надати більшу підтримку Україні

За його словами, українські військові нібито поки що не мають перспектив відтіснити російські війська. Але крилаті ракети Taurus могли б допомогти ЗСУ змінити це.

Голосування має відбутися після доповіді уповноваженої з питань оборони Єви Хегль від Соціал-демократичної партії Німеччини.

Мерц закликав членів німецького уряду підтримати таку ініціативу.

У листопаді міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час візиту до Києва заявив журналістам, що Україна не отримає від ФРН ракети Taurus.

Причиною могли стати вагання канцлера Німеччини Олафа Шольца, який висловлював занепокоєння, що Київ може атакувати територію РФ. У зв'язку з позицією Шольца з цього питання на нього зростає політичний тиск.

Taurus - це авіаційна крилата ракета класу повітря-земля, призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених і заглиблених цілей. Taurus є прямим конкурентом крилатої ракети Storm Shadow, спільної англо-французької розробки, але діапазон Taurus дещо більший.

Ракета перебуває на озброєнні Бундесверу від 2005 року та має дальність ураження 500 км.

Базові ракети Taurus оснащені тандемною бетонобійною бойовою частиною типу MEPHISTO (Multi-Effect Penetrator, High Sophisticated and Target Optimised). Заряд бойової частини – кумулятивний, основний заряд – фугасний, розміщений у високоміцному корпусі.

Форма бойової частини ракети розроблена для пробивання бетону та важких порід ґрунту. Вага фугасного заряду разом із корпусом становить 400 кг, загальна вага бойової частини – 480 кг.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація в Україні стає дедалі критичнішою" - німецька опозиція хоче голосувати за ракети Taurus для ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі