середа, 10 травня 2017 23:29

"Ситуація нормальна, але ми у повному багні" - письменник про виступ Лаврова у США

"Ситуація нормальна, але ми у повному багні" - письменник про виступ Лаврова у США
Лавров не мав що сказати Тіллерсону. Фото: УНІАН

Москва будь-якими способами намагатиметься подати зустріч Держсекретаря США Рекса Тіллерсона з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, як величезний успіх Росії.

Таку думку в ефірі програми "Перші про головне. Коментарі" на телеканалі ZIK висловив письменник, журналіст Сергій Лойко.

"Із того, що говорив Лавров під час зустрічі із Тіллерсоном, можна сказати, що Москва будь-якими способами намагатиметься подати цю зустріч, як величезний успіх Росії. Однак, насправді, Лавров не мав що сказати Держсекретарю США", – вважає Лойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп нагадав Лаврову про відповідальність щодо Мінських угод

Він додав, що зустріч Держсекретаря США із міністром закордонних справ РФ нагадала йому відомий вислів з американської військової комедії: "Ситуація нормальна, але ми у повному багні".

Лойко пояснив, що для російського телебачення вкрай важливо показати якісну картинку дружби США та РФ.

"Мабуть в Росії саме цього і хотіли. Для них неважливо про що говоритиметься, натомість, головне, щоб була картинка. Тобто, такі речі, як потиснути руку Тіллерсону, вийти з дверей посміхаючись чи сфотографуватися, для Росії – надважливі", – каже письменник.

Лойко зауважив, що російська дипломатія сьогодні опустилася до найнижчого рівня, адже із важливих переговорів та рішень вони зробили "піар", а звичайна зустріч із Держсекретарем США стала для них величезною заслугою та перемогою.

10 травня у США пройшла зустріч держсекретаря США Рекса Тіллерсона з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Після переговорів Лавров вирушив у Білий дім, де його прийняв президент США Дональд Трамп.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація нормальна, але ми у повному багні" - письменник про виступ Лаврова у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі