субота, 27 липня 2019 23:08

Силове свавілля: у Москві більше 1000 затриманих

Силове свавілля: у Москві більше 1000 затриманих
Масові вуличні протести тривають у столиці Росії із 14 липня. Фото: Обозреватель

У суботу в Москві затримали більше тисячі осіб. Більшість з них учасники акції за допуск незалежних кандидатів на вибори до Мосміськдуми.

"На несанкціонованій акції в центрі столиці за різні правопорушення було затримано 1074 людини. За результатами розгляду щодо них будуть прийняті рішення відповідно до закону", - заявили у прес-службі столичного главку МВС РФ.

Незареєстрованих кандидатів у депутати Мосміськдуми Любов Соболь та Івана Жданова затримали вдруге за день.

Акція, яка була запланована на Тверській вулиці біля мерії Москви, швидко перетворилася на ходу по сусідніх вулицях і провулках. У якийсь момент учасники протесту ненадовго перекрили рух по Садовому.

Поліція і СК прийшли з обшуками в студію "Навальний Live". Ведучий трансляції Володимир Мілов і кілька співробітників "Навальний Live" затримані.

Головного редактора "Дождя" Олександру Перепелову викликали в СК на допит у справі про перешкоджання роботі виборчкомів (вона у статусі свідка). На сервер "Дождя" влаштували DDoS-атаку.

Поліція блокувала людей, які зібралися на Трубній площі, і затримала більшість із них.

Співробітники ОМОНу били по камерах і телефонах, вибиваючи техніку з рук і завдаючи травми. Вдень ОМОН і Росгвардія також застосовували палиці проти протестуючих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести у Москві: кількість затриманих перевалила за 900

Затримали журналістів, зокрема кореспондента "Deutsche Welle" Сергія Діка і журналіста The Village Павла Яблонського.

Фотокореспондент "Нової газети" Вікторія Одіссонова повідомила, що омонівець сильно вдарив по її фотоапарату і потрапив по обличчю.

Масові вуличні протести тривають у столиці Росії із 14 липня. Люди незадоволені масовим недопуском на вибори в Мосміськдуму представників позасистемної опозиції.

А також тим, що багато кандидатів, лояльних до мерії Москви, ідуть на вибори не від партій, а як самовисуванці. Проблем із реєстрацією у провладних кандидатів немає.

Вибори в московську міську думу відбудуться 8 вересня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Силове свавілля: у Москві більше 1000 затриманих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі