субота, 27 липня 2019 21:49

Протести у Москві: кількість затриманих перевалила за 900
6

У центрі Москви російські силовики затримали вже 938 осіб, в тому числі російського опозиціонера Іллю Яшина.

Це дані станом на 21.20.

У російській столиці проходить несанкціонований мітинг "За чесні вибори" на підтримку незалежних кандидатів на виборах у Московську міську думу, яким відмовили у реєстрації через перевищення кількості нібито недійсних підписів.

Під час масових мітингів росіяни викрикували "Путін – ху*ло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві проходять мітинги: більше 40 затриманих

Затриманих вранці незалежних кандидатів в Московську міськдуму почали відпускати. Вони приїхали на акцію протесту, і їх знову затримали, передає "Новая газета".

Постраждали кілька журналістів: зокрема, журналістку РБК Олену Шевельову вдарив поліцейський, а оператору відомого російського урбаніста Іллі Варламова Олексію Солоухину розбили ніс. Громадян масово били кийками, на учасників акції нацьковували службових собак.

Крім того, невідомі розпилили у натовпі перцевий газ, від якого постраждали і громадяни, і силовики.

Масові вуличні протести тривають у столиці Росії із 14 липня. Люди незадоволені масовим недопуском на вибори в Мосміськдуму представників позасистемної опозиції.

А також тим, що багато кандидатів, лояльних до мерії Москви, ідуть на вибори не від партій, а як самовисуванці. Проблем із реєстрацією у провладних кандидатів немає.

Вибори в московську міську думу відбудуться 8 вересня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Протести у Москві: кількість затриманих перевалила за 900». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі