четвер, 29 листопада 2018 18:27

Серйозна загроза для Європи: у НАТО занепокоїлись через нові російські ракети

Серйозна загроза для Європи: у НАТО занепокоїлись через нові російські ракети
Генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів про небезпеку нових російських ракет. Фото: Rferl

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг занепокоєний через нові російські ракети, які здатні дістати до європейських столиць.

Генсек зазначив, що дії Росії підривають міжнародний договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Про це він написав у своїй колонці для італійського видання La Repubblica.

"За останні роки Росія розробила, виготовила і розгорнула нову ракету середньої дальності, відому як SSC-8. Вона мобільна і її легко сховати. Вона здатна переносити ядерні боєголовки. Це скорочує час попередження до хвилини, знижуючи поріг ядерного конфлікту. І вона може дістати до європейських столиць", — наголосив Столтенберг.

Генсек підкреслив, що США виконують умови договору, і не розміщують свої ракети на території Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія стягує до Керчі антикорабельні комплекси

"На жаль, Росія не звернула уваги на наші заклики. Недостатнє притягнення Москви тільки підсилює нашу оцінку того, що нова ракетна система є серйозною загрозою для стратегічної стабільності у Європі", — підсумував Столтенберг.

2019-го Росія планує побудувати в районі окупованого Севастополя нову радіолокаційну станцію. Також систему попередження про ракетний напад "Воронеж-М" і автоматизовану систему технічного контролю "Рубіж".

Зараз ви читаєте новину «Серйозна загроза для Європи: у НАТО занепокоїлись через нові російські ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі