неділя, 07 січня 2024 05:33

Серійний вбивця з роздвоєнням особистості просив його впіймати

Серійний вбивця з роздвоєнням особистості просив його впіймати
Напис помадою маніяка на стіні однієї з жертв із проханням пошвидше знайти його / Getty Images

7 січня 1946-го 6-річну Сюзанну Дегнан викрали з її спальні в будинку в престижному районі Чикаго. Її батько знайшов записку з вимогою викупу $20 тис. Хоча Джеймс Дегнан виступив по радіо, і благав не вбивати дочку, викрадач ніколи не виходив з ним на зв'язок і більше нічого не вимагав. Пізніше під час обшуку по сусідству знайшли тіло дівчинки. У ніч викрадення її задушили, а потім розчленували. Останки знайшли в 5 колекторах і водозбірних басейнах.

Записка про викуп в будинку Дегнанів була ключем, щоб вистежити серійного маніяка. За нею детективи вийшли на слід 17-річного студента Вільяма Гейренса. Його зловили на гарячому під час крадіжки зі зломом. Коли поліція обшукала кімнату в гуртожитку хлопця, знайшла валізи, повні крадених речей, фото Гітлера та інших нацистів, а також лист Гайренса, підписаний іменем "Джордж М".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зґвалтував, порізав і задушив: маньяк вбив другокласницю

Гейрс виріс у передмісті Чикаго. Його виховала сувора матір, яка забороняла стосунки з дівчатами. У 16 років поступив до Чиказького університету. 5 червня 1945-го вбив 43-річну Жозефіну Росс. Поліція припускала, що жінка застала злодія, і щоб уникнути свідків, той убив її. Але з квартири нічого не пропало, а у чоловіка і коханців Росс були алібі. 20 грудня 1945-го вбив розлучену Френсіс Браун в її квартирі. На місці нападу вбивця написав помадою на стіні: "Заради всього святого, зловіть мене, перш ніж вб'ю ще більше. Не можу себе контролювати". 7 січня 1946-го вбили Дегнан. Справа про дитину набула розголосу. Гайренса затримали 26 червня 1946-го.

Незабаром слідчі дізналися, що деякі з крадених речей були з будинків жертв. Однак не змогли вистежити партнера Гейренса - Джорджа. Гейренса допитали під дією сироватки правди. Під час допиту заявив, що саме Джордж Мурман вбив Дегнан. Незабаром стало очевидно, Джордж - не людина, а альтер-его Гайренса.

Поступово слідчі зібрали патологію Гейренса. Він отримував сексуальне задоволення від крадіжок зі зломом. Пізніше виявив, що вбивство під час крадіжок додає гострих відчуттів. Гайренс визнав себе винним за три вбивства і був засуджений до довічного ув'язнення без права дострокового звільнення. Помер у тюрмі в 2012-му.

Зараз ви читаєте новину «Серійний вбивця з роздвоєнням особистості просив його впіймати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі