вівторок, 22 грудня 2020 10:01

Зґвалтував, порізав і задушив: маньяк вбив другокласницю

22 грудня 1978 року в російському місті Шахти Ростовської області Андрій Чикатило жорстоко зґвалтував і вбив 9-річну Олену Закотнову. Це було перше із 53 убивств, які Чикатило здійснював протягом наступних 12 років у різних містах СРСР.

Автор: Телеканал 24
  Андрій Чикатило народився в селі Яблучне на Сумщині. Після закінчення училища переїхав до Росії та здобув ще 3 вищих освіти. Працював на різних посадах – від інженера, до вчителя в школі та вихователя в ПТУ
Андрій Чикатило народився в селі Яблучне на Сумщині. Після закінчення училища переїхав до Росії та здобув ще 3 вищих освіти. Працював на різних посадах – від інженера, до вчителя в школі та вихователя в ПТУ

Чикатило страждав на роздвоєння особистості у поєднані з нарцисизмом і садизмом. Для зустрічей із повіями він таємно від сім'ї купив хату-мазанку. Туди заманив другокласницю місцевої школи. Обіцяв пригостити жувальною гумкою. Зґвалтувавши і тричі вдаривши ножем в живіт, Чикатило задушив дівчинку. Тіло викинув у невелику річку поруч з хатою. Його знайшли за 2 дні.

"Після того як ми зайшли в мазанку, я навалився на дівчинку. Вона кричала, а я затискав її рот руками. Ці крики доводили моє збудження до крайньої точки. Мені хотілося постійно все мацати і рвати. Коли я її душив, вона хрипіла. Саме в цей момент я відчув найяскравіший оргазм у своєму житті" - розповідав Андрій Чикатило.

Автор: wikipedia.org
  Олена Закотнова, перша жертва Андрія Чикатило
Олена Закотнова, перша жертва Андрія Чикатило

Проте в убивстві Закотнової звинуватили 25-річного Олександра Кравченка, який 1970 року був засуджений за подібний злочин у Херсоні. Через підлітковий вік отримав лише 10 років покарання. За 6 років його умовно-достроково звільнили. Незважаючи на алібі, засвідчене двома людьми, Кравченка заарештували. Його жорстоко били. Чоловік не витримав знущань і зізнався у вбивстві Закотнової. Його засудили до розстрілу.

Автор: jnsm.com.ua
  Олександра Кравченка стратили за вбивство, яке скоїв Чикатило
Олександра Кравченка стратили за вбивство, яке скоїв Чикатило

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почався суд над найкривавішим маніяком України

Андрій Чикатило народився 1936 року в селі Яблучне - нині Сумська область. Після закінчення місцевої школи, училища в Охтирці і служби в армії переїхав у Ростовську область Росії. Там працював позаштатним кореспондентом місцевих газет. Спеціалізувався на темах спорту і патріотичного виховання молоді. Одружився, вступив у Компартію. Мав двох дітей - доньку Людмилу та сина Юрія. 1970-го закінчив філфак Ростовського університету. Працював у школі-інтернаті міста Новошахтинськ викладачем російської мови і літератури. За 4 роки його звільнили за сексуальні домагання до учениць. Тоді влаштувався спочатку до місцевого профтехучилища, а 1978 року - у місті Шахти.

Автор: wikipedia.org
  Грушевський міст - місце, де знайшли мертвою 9-річну Олену Закатонову
Грушевський міст - місце, де знайшли мертвою 9-річну Олену Закатонову

Друге вбивство скоїв за 3 роки. У березні 1981-го задушив 17-річну повію. Ще за рік убив 12-річну дівчину. А до кінця 1982-го - ще 6 дітей обох статей від 9 до 16 років. Це стало початком серії злочинів, пік яких припав на 1984 рік. Тоді від рук Чикатила загинуло 15 людей.

У вересні 1984 року Чикатила затримав дільничий на центральному ринку Ростова за надто грубу спробу познайомитись із дівчиною. Під час обшуку в чоловіка знайшли мотузку, мило, вазелін і посвідчення позаштатного співробітника міліції. Однак аналіз крові не збігся з даними жодної із відомих на той момент жертв. Вбивцю відпустили. Того ж року Чикатила затримали вдруге, але за крадіжку акумулятора. Після року виправних робіт він з родиною переїхав до Новочеркаська.

Я молю Бога, щоб таких, як я, більше не було на Землі!

У серпні 1985 року у Ростовській області почалася нова серія вбивств. Правоохоронці проводили численні рейди по лісосмугах і вокзалах. У якості дружинника їм допомогав і сам Чикатило. Активність міліції змусили його на певний час причаїтись і вбивства він продовжив лише за 2 роки.

До свого арешту 20 листопада 1990 року Андрій Чикатило, за версією слідства, вбив 53 людини - 21 хлопчика, 14 дівчаток і 18 жінок. Сам убивця на слідстві стверджував, що на його рахунку 56 жертв. Чоловіка засудили до страти. Вирок виконали 14 лютого 1994 року в Новочеркаській в'язниці.

Під час суду Чикатило зображав із себе дурника. Кричав, що чекає дитину, що він - мати грудної дитини. А потім зняв штани і показав судді геніталії. Його видворили із зали суду і далі всі засідання проходили без його участі. В очікуванні розстрілу він читав книгу, яку написав про нього ростовський журналіст, і зробив у ній запис: "Я молю Бога, щоб таких, як я, більше не було на Землі!". Приблизно за місяць до страти Чикатило написав прохання про помилування президенту Росії Борису Єльцину.

Зараз ви читаєте новину «Зґвалтував, порізав і задушив: маньяк вбив другокласницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі